Ciasteczka na jeden gryz, delikatne , kruche, orzechowo-czekoladowe. W sam raz do kawusi. Wykonanie proste, a co ważne można je zrobić bardzo szybko.
Składniki:
- 1 margaryna
- 20 dag mąki
- 5 dag kakao
- 1 żółtko
- 7 dag cukru pudru
- 7 dag mielonych orzechów lub migdałów
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Ze wszystkich podanych składników zagnieść szybciutko ciasto i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wyjąć odrywać po kawałeczku formować kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Na koniec widelcem delikatnie odbić wzorek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 min. Po upieczeniu wystudzić i przechowywać w szczelnym pudełku.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz