niedziela, 8 grudnia 2013

Deser z mango







Deser na jesienną chandrę. Samo patrzenie na niego powoduje uśmiech na twarzy.
Nie za słodki, orzeźwiający, bardzo dobry! 

Składniki:

  • 1 duże dojrzałe mango
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • kilka łyżek amaretto
  • kilka listków melisy lub mięty lub bazylii do ozdoby
Mango obrać pokroić i zmiksować na mus dodać amaretto ( wg uznania) zamieszać i odstawić na chwilę.
Śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodać cukier puder i wymieszać z mascarpone. Do pucharków na sam spód nałożyć po 2 łyżki musu z mango następnie na to dać masę z mascarpone i tak na przemian do wyczerpania składników. Deser ozdobić wedle uznania.
Smacznego :)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz