środa, 26 grudnia 2012

Salceson

 Duuuuużo jabłek, cynamon i miękka kakaowa babka. Proste, a zarazem bardzo pyszne ciasto Polecam.

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 kopiasta łyżka kakao
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżka cynamonu
  • 6 jabłek
  • 1/2 łyżeczki sody

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę potem ciagle miksując ale na najwolniejszych obrotach miksera powoli dodać olej i kakao. Do masy jajecznej delikatnie wmieszać mąkę z cynamonem i sodą, a na samym końcu obrane i pokrojone drobno jabłka. Całość wylać do formy wysmarowanej margaryna i obsypanej grysikiem:). Piec ok 35-45 min w piekarniku nagrzanym 160-170 stopni

Smacznego:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz