Składniki:
- 300 g malin ( mrożonych lub świeżych)
- 300 ml. śmietany kremówki 36%
- 7 dag cukru
- 100 ml soku malinowego
- 3 łyżeczki żelatyny ( żelatynę zalać zimną wodą ok 1/4 szkl. i zostawić do napęcznienia)
Sposób wykonania:
Napęczniałą żelatynę , cukier, sok malinowy i owoce włożyć do miski i podgrzać w mikrofali do rozpuszczenia cukru i żelatyny ( uważać aby żelatyna się nie zagotowała) i odstawić do ostygnięcia. momencie jak masa owocowa zacznie tężeć ubić śmietanę kremówkę na sztywno. Odłożyć 2-3 łyżki śmietany do dekoracja , a z resztę połączyć z masą owocową, Gotowy krem nałożyć do pucharków i ozdobić kleksem z bitej śmietany.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz