Biszkopt
- 5 jaj
- 3/4 szkl. cukru
- 1/2 szkl. mąki
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Warstwa śmietanowa
- 500 ml śmietany kremówki 30-36%
- 1-2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny ( żelatynę zalać 1/4 szklanki wody i odstawić do napęcznienia)
Masa
- 4 opakowania budyniu czekoladowego
- 200g cukru
- 6-8 bananów
Dodatkowo
- kilka kostek czekolady
Wykonanie
Z podanych składników upiec biszkopt. Odstawić do wystygnięcia. Na zimnym biszkopcie ułożyć banany przecięte na pó . Budynie ugotować z cukrem w 1 litrze wody i gorący wylać na banany- wystudzić. Ubić śmietanę dodać cukier i żelatynę. Wyłożyć na ciasto posypać startą czekoladą.
Przepis na blaszkę 25x35
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz