Jeśli lubicie mleko w proszku i biszkopt czekoladowy to ciasto jest idealne :) W smaku jest bardzo delikatne, mięciutkie, słodkie i rzeczywiście mleczne. Jeszce kilka słów o polewie czekoladowej, która jak dla mnie jest rewelacyjna, super się kroi , jest błyszcząca, smaczna, elastyczna i jeszcze nigdy nie sprawiła kłopotu.Ciasto jest podzielne, doskonale sprawdza się na rodzinnych przyjęciach.
Składniki :
Biszkopt z kakao
- 6 jajek
- 3/4 szklanki cukru
- pół szklanki mąki pszennej
- pół szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki oleju
Masa mleczna
- pół szklanki mleka
- 2 szklanki mleka w proszku ('niebieskiego', pełnego)
- 2/3 szklanki cukru
- 250 g masła ( margaryny)
- 16 g cukru wanilinowego
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 60g masła
- 1 łyżeczka żelatyny
Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą, polać polewą :)
Smacznego.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz