Ciasto nie dość, że bardzo smaczne to jak efektownie się prezentuje :) Polecam i to bardzo :)
Składniki
Biszkopt
5 jaj
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa mandarynkowa
4 puszki mandarynek
0,5l soku pomarańczowego
2 budynie waniliowe
Masa śmietanowa
1 litr śmietany kremówki
3 śmietan fixy
2 łyżki cukru pudru
ok 25-26 herbatników czekoladowych lub polanych czekoladą z jednej strony
Wykonanie
Z podanych składników upiec biszkopt,
jak biszkopt będzie już zimny,gotujemy budyń,Mandarynki odcedzić odłożyć 25-26 szt do ozdabiania, a na soku pomarańczowym i mandarynkowym ugotować 2 budynie. Do ciepłego budyniu dodać pozostałe mandarynki i wylać na biszkopt. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Następnie ubić śmietanę z śmietan-fixem i cukrem pudrem, wyłożyć na zimny budyń a na wierz poukładać herbatniki. Ozdobić kleksem z bitej śmietany i pozostawioną wcześniej mandarynką.
Smacznego:)
Ps u mnie wyszło więcej kawałków ciasta bo herbatniki były mniejsze ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz