niedziela, 16 listopada 2014

Deser malinowy

Deser bardzo smaczny, a przy tym można go robić  z jagód, wiśni, truskawek i za każdym razem będzie inny deserek :) Polecam.

Składniki:

  • 300 g malin ( mrożonych lub świeżych)
  • 300 ml. śmietany kremówki 36%
  • 7 dag cukru
  • 100 ml soku malinowego
  • 3 łyżeczki żelatyny ( żelatynę zalać zimną wodą ok 1/4 szkl. i zostawić do napęcznienia)


Sposób wykonania:
Napęczniałą żelatynę , cukier, sok malinowy i  owoce włożyć do miski i podgrzać w mikrofali do rozpuszczenia cukru i żelatyny ( uważać aby żelatyna się nie zagotowała) i odstawić do ostygnięcia. momencie jak masa owocowa zacznie tężeć ubić śmietanę kremówkę  na sztywno. Odłożyć 2-3 łyżki śmietany do dekoracja , a z resztę połączyć z masą owocową, Gotowy krem nałożyć do pucharków i ozdobić kleksem z bitej śmietany.
Smacznego








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz