sobota, 27 czerwca 2015

Ciasto z bananami w czekoladzie

Biszkopt
  • 5 jaj
  • 3/4 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia


Warstwa śmietanowa
  • 500 ml śmietany kremówki 30-36%
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny ( żelatynę zalać 1/4 szklanki wody i odstawić do napęcznienia)
Masa
  • 4 opakowania budyniu czekoladowego
  • 200g cukru
  • 6-8 bananów


Dodatkowo

  • kilka kostek czekolady


Wykonanie
Z podanych składników upiec biszkopt. Odstawić do wystygnięcia. Na zimnym biszkopcie ułożyć banany przecięte na pó . Budynie ugotować z cukrem w 1 litrze wody i gorący  wylać na banany- wystudzić. Ubić śmietanę dodać cukier i żelatynę. Wyłożyć na ciasto posypać startą czekoladą.

Przepis na blaszkę 25x35

Smacznego :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz